Ramazan Ayı ve Bereketi

“Çok yiyince ibadetten lezzet alamıyorsun. Kendini sallayamıyor ki, rükûya ve secdeye gidesin. Sanki Uludağ’ı sana yüklemişler. En kötü kap, dolu midedir. Onun için oruçta çok rahatlık var. Bir iş, bütün milletle olursa kolay olur. Bir kişiyle olursa zor olur. Ramazan’da hep beraber tutulduğu için kolay oluyor.” Mahmut Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhû)

Şanlı ecdadımızın, Camilerde “Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan” mahyaları ile karşıladığı mübarek Ramazan ayımız, Ku’rân-ı Kerimde ismi geçen tek ay ismi olarak ayrı bir şerefe nail olmuştur. Mü’min olan kişi bu ay içerisinde bütün amellerini gözden geçirmeli ve vicdan muhasebesini arttırmalıdır.

Bu ay içerisinde bütün ibadetlerimizi arttırmaya ve bu halimizi bütün seneye yaymak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Hem beden hem mal ile yapılan ibadetlerin, bizlere, ahiret hayatımızda kazandıracağı getirilerin, kat ve kat olarak cömertçe verileceğinin bilincinde olmalıyız.

Derneğimiz, bu şuur ve prensip doğrultusunda hareket ederek, sizlerin bu ayda yapmak istedikleri hayır amellerinize, ortam ve olanak sağlamak adına azami gayret sarfetmektedir.

“Ya Erhamer Rahimin! Ya Erhamer Rahimin! Ya Erhamer Rahimin! Sevindir bizi. Ramazan-ı şerif ne büyük, ne ticaretli bir aydır! İnsan bunun büyüklüğünü bilse, ister ki her ay Ramazan olsun. Ramazan-ı şerife bizi kavuştur. Bizden razı olduğun halde, bizi ondan, onu da bizden razı eyle. Yâ Rabbi!”  Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhû)