Vacib Kurban Hissesi

Stokta yok

Açıklama

İsmailağa Kurban Organizasyonu, İsmailağa Derneğine verdiğiniz vacib kurban vekaletlerinizin bağış olarak kesilip, İsmailağa Aşevinde yemek olarak, ayrıca talebe, medrese ve ihtiyaç sahiplerine 1 sene boyunca dağıtımını içermektedir.

Kurban Nedir, Ne Demektir?

Kurban bayramı günlerinde Allah Teâlâ’ya yaklaşmak için ibadet niyetiyle kesilen özel hayvanlara Udhiye/kurban denir. Türkçemizde “udhiye” için sadece “kurban” kavramı kullanılır. Buna göre; kurban deyince dilimizde diğer türleri bir yana bırakarak, sadece kurban bayramında kesilecek olan kurbanlık anlaşılır. Kur’an’da “kurban” kavramı “kendisiyle Allah’a yaklaşılan şey” anlamıyla, udhiye ve hedy kavramlarından daha kapsamlıdır. (Kurban Makalelerine Bakınız)

İsmailağa Kurban Bağışınız

Bağışladığınız kurbanlar, Türkiye’nin en nezih kesimhanelerinde, vazifeli hoca efendilerimizin nezaretinde ehil kasaplar tarafından kesilerek, etleri bir sonraki kurban bayramına kadar aşevlerimiz ve ihtiyaç sahiplerinin et ihtiyacını karşılıyor. Sosyal yardım ekiplerimiz kurban etlerini sene boyunca ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar ulaştırırken, medreselere de aş olarak teslim ediyor.

İsmailağa Derneği olarak kurban bağışınız ile verdiğiniz vekaletin kesim videosunu, kurban bayramının 2. gününden itibaren bizlere bağış esnasında bildirdiğiniz telefon numarasına whatsapp üzerinden gönderiyoruz. Yoğunluk kesim sırasına göre kurban videonuzu 2, 3 ya da en geç 4 gün akşamına kadar; bayram bitmeden size ulaştırıyoruz. Kurbanlarınız İsmailağa Derneği tarafından vaziffelendirilen hoca efendiler nezaretinde kesilirken, çekimleri de yine İsmailağa Derneği vazifelileri tarafından yapılarak hazırlanıyor.

Örnek Kurban Videosu

Aşağıda her sene gönderdiğimiz kurban kesim videolarından bir örneği izleyebilirsiniz. Sizin de kurban bağışınıza dair bayram içerisinde cep telefonunuza ulaştırılacak video bu şekilde olacaktır.