2022’de Neler Yaptık?

İsmailağa Derneği olarak her sene kendimizi yenileme ve güncelleme noktasında hassas davranıyor, insanlara nasıl daha faydalı ve etkili hizmetler götürürüz sorusunu sorup cevaplar arıyoruz. Bu düşünceyle geçtiğimiz senenin muhasebesini yapıp yeni hedefler belirliyor gerek yurtiçi gerekse de yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerinin, ilim talebelerinin ve halkımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

2022 yılında hayır sahiplerinin yardımları, dua ve destekleriyle, gönülleri bereket ve hizmetle buluşturduğumuz bir yıl geçirdik. Arapça, Hafızlık, Tekâmül ve İhtisas medreselerindeki ilim talebelerinin, ihtiyaç sahiplerinin, hasta ve düşkünlerin duasına ortak olduk. 5.455 aileye hayırseverlerimizin yardımlarını ulaştırıp teslim ettik.

İlim talebelerinin ihtiyaçlarını giderdik ve kitaplarını karşıladık. İhtiyaç sahibi 3.500 ilim yolcusuna 11.000 adet kitap ulaştırdık. Yüzlerce hâfız ile Arapça – Tekâmül ve İhtisâs talebesine burs desteği verdik.

İhtiyaç sahibi ailelerin ve ilim talebelerinin sofralarına katkıda bulunduk, yüzlerde tebessüm ve teşekkürle karşılandık. İsmailağa Külliyemizin 10 bin kişi kapasiteli aşevinde 2 milyon 112 bin kişilik sıcak yemek üretimi gerçekleştirdik ve ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk. Binlerce aileye gıda, kahvaltılık, et paketi, eşya ve nakit yardımı ulaştırdık.

Durumu elverişli olmayan hastaların sağlık harcamalarına destek olup ilaçlarını temin ettik. İhtiyaç sahibi genç hocalarımızın yuvalarını kurduk. 77 aileye evlilik yardımında, yüzlerce kişiye sağlık, ulaşım ve diğer ihtiyaçları için nakdî destekte bulunduk.

Güvenle teslim ettiğiniz kurbanlarınızı, sene boyunca değerlendirdik.  Kurban Bayramındaki vâcib kurban organizasyonumuz dışında gerçekleştirdiğimiz kesimlerle et paketi desteğimizi sürdürdük. İlim talebelerine ve ihtiyaç sahibi binlerce aileye düzenli olarak et paketi desteği sunduk.

Yurtdışındaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize insanî yardımlar gerçekleştirdik. Soğuk kış şartlarının etkili olduğu, savaşın açtığı yaraların sarılmaya çalışıldığı İdlib ve Afganistan’da halkın gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladık.

Yurtiçi ve yurtdışında emr-i bil-ma‘rûf ziyaretleri gerçekleştirdik. Karanlıkları aydınlatmak için, tebliğ ekiplerimizle ilçeler, iller ve ülkeler aşıp Allah Teâlâ’nın emir ve yasaklarını tebliğ ettik.

Resmî internet sitelerimizde, sürekli büyüyen sosyal medya hesaplarımızda ve İsmailağa Net sohbet-vaaz platformumuzda etkileşimi milyonlara ulaşan içerikler paylaştık. Plânladık, çalıştık, sizler için hazırladık. Tüm gayretimiz, İslâm’ın hâkim olduğu, huzur dolu bir dünya içindir. Cenâb-ı Hakk hizmet ve faaliyetlerimizi dâim ve kâim eylesin. Amîn Yâ Muîn!