Sıkça Sorulan Sorular

İsmailağa Derneği, İsmailağa Cemaati ve İsmailağa Faaliyetleri ile ilgili en çok sorulan soruları burada derledik. Yine de aklınıza takılan başka sorular var ise bizlere İLETİŞİM sayfamızda yer alan irtibat yollarından biriyle ulaşabilirsiniz. Sorularınıza mesai saatleri içerisinde doğrudan telefonla da yanıt alabileceğinizi unutmayınız.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Nasıl Bağış Yapabilirim?

Bağışlarınızı, ilgili bağış alanlarında yer alan, bağış türü ve miktarını kapsayan menüler yoluyla sepete ekledikten sonra, kredi veya banka kartınız üzerinden online ödeme yoluyla gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartım Yok, Nasıl Bağış Yapabilirim?

Bağışlarınızı, internet sitemiz üzerinden ilân ettiğimiz hesap numaraları üzerinden havale yöntemiyle gerçekleştirebilirsiniz. Açıklama bölümüne; bağış türünüzü veya almak istediğiniz ürün ya da ürünleri belirterek bize iletebilir, vekâletlerinizi de yine bu yolla gönderebilirsiniz.

Sadece Kendi Cemaatinize mi Yardım Ediyorsunuz?

“Bütün Mü’minler birbirlerinin dostu ve velisidir” ilâhî hükmü gereğince, bağış ve yardımlarımızda cemaat mensubiyeti ya da herhangi bir ayrım gözetmiyoruz. Câmiamız bünyesindeki medreselere yardımda bulunduğumuz gibi, her kesimden insana ve ülkemizde mülteci konumunda bulunan kardeşlerimize de yardımlarınızı ulaştırıyoruz.

Bağışım Kimlere Ulaşıyor?

Yapmış olduğunuz bağışlarınız; büyük bir hassasiyetle talebe ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kurban bağışlarınız, talebe ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikram ettiğimiz iki ayrı aşevimizin senelik et ihtiyacı kapsamında değerlendiriliyor. Ayrıca ihtiyaç sahiplerinin hanelerine de sene boyunca ulaştırılıyor.

İnternetten Yaptığım Bağışa Makbuz Alabilir miyim?

İnternet üzerinden yaptığınız bağışlara karşılık, bağışınızın bize ulaştığına dair bilgileri ihtiva bir sanal makbuz, e-posta adresinize gönderilmektedir.

Farklı Bir Türde Bağış Yapmak İstiyorum

Bağış yapmak istediğiniz yardım türü mevcut içeriklerimizde bulunmuyorsa, bağışlarınızı “Genel Bağış” seçeneğini kullanarak ve ödeme sayfasında yer alan “Açıklama” kısmına bağış türünüzü ve iletmek istediğiniz diğer bilgileri belirterek gerçekleştirebilirsiniz.

Gayrimenkul Bağışı Alıyor musunuz?

Bu konuda detaylı bilgi için dernek yetkililerimize, 0850 811 77 77 Çağrı Merkezi numaramız üzerinden ulaşabilirsiniz.

İsmailağa Derneği Nereye Bağlıdır?

İsmailağa Derneği, dernekler kanununa bağlı olup Mahmud Efendi Hazretlerinin riyâsetinde 2011 senesinde kurulmuş olan bir dernektir. Derneğimizin faaliyetleri, Mahmud Efendi Hazretlerinin hizmet usulü doğrultusunda, çalışanlar ve hizmet gönüllüleri tarafından yürütülmektedir. Daha fazla detay için menüden Hakkımızda sayfalarımıza bakabilirsiniz.

Bağış Yaptıktan Sonra Süreç Nasıl İşliyor?

Bağışlarınız dernek hesabına geçtikten sonra ilgili bağış türlerine göre tasnif edilip tahsisleri yapılarak, kendi alanındaki hizmette sarf ediliyor. Küçükbaş kurban bağışlarınızda, vekalet işleminin tamamlanmasını takiben 72 saat içinde, kurban hisse bağışlarınızda ise 7 hissenin tamamlanmasının ardından kesimler yapılarak, videosu cep telefonunuza gönderiliyor.

Bağışım Size Ulaştı mı?

İnternet sitemizden yaptığınız bağışlarda, tarafınıza ulaşacak e-posta mesajımız ile birlikte bağışınızın tamamlandığını öğrenebilirsiniz. Dilerseniz bağışçı panelinizden de bağışınızın durumunu takip edebilirsiniz. Banka havalesi ile yaptığınız bağışlar, düzenli hesap dökümlerinin takibi ile 24-48 saat içerisinde kayıtlarımıza geçmektedir. Bağışlarınızla ilgili süreç hakkında, 0850 811 7777 numaralı Çağrı Merkezimiz üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Yurtdışında Yardımlarınız Var mı?

İsmailağa Derneği olarak, yurt dışı yardım organizasyonlarına katkı sağlamakta ve bazı projeleri yurt dışı hizmet birimleriyle birlikte yürütmekteyiz. Bu konuda Faaliyetler menümüzden Yurtdışı Faaliyetlerimiz sayfasına bakabilirsiniz.

İsmailağa Derneğinin Şubesi Var mı?

Merkezi Fatih/İstanbul’da, Çarşamba semtindeki İsmailağa Camii yanıında konumlu İsmailağa Derneği’nin henüz herhangi bir şubesi bulunmamaktadır.

Yurtdışından Nasıl Bağış Yaparım?

Bağış sistemimiz üzerinden, yurtdışından banka kartı ve kredi kartı ödemeleri alınabilmektedir. Dilerseniz hesap numaralarımıza SWIFT havalesi ile de gönderim yapabilirsiniz. Bağış konusundaki tüm sorularınız için 0850 811 7777 numaralı İsmailağa Çağrı Merkezimizden destek alabilirsiniz.

Bağışlarımı Nasıl Takip Ederim?

Web sitemiz üzerinden papmış olduğunuz bağışlarınızla ilgili süreci ve geçmiş bağışlarınızı bağışçı paneliniz üzerinden takip edebilirsiniz. Bunun için bağışçı girişi yapmanız gerekir.

Burs Verdiğim Talebeyi Görebilir miyim?

Hizmetimiz talebe sahiplenme sistemi değildir. Bu itibarla talebe bilgileri paylaşılmamaktadır. Belirlenen giderler için sizlerden destek talep edilmektedir. Bir talebenin giderleri kimi zaman sadece eğitim üzerine iken, kimi zaman giyim, gıda, barınma ve sair kalemleri de içerebilmektedir. Bu sistemin sorumluluğunu alan İsmailağa Derneği olarak, anılan talebeleri her halukarda her ihtiyacını karşılayarak yetiştirmekte, bu alanda sürekliliği sağlamak ve hizmeti büyütmek üzere ise desteklerinize talip olmaktayız.

Verdiğim Burstan Talebenin Nesi Karşılanıyor?

Vermiş olduğunuz burslarla talebelerimizin sadece eğitim giderleri karşılanmaktadır.

Burs Verdiğim Talebenin Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

Hâfızlık medreselerimizde okuyan talebelerimizin eğitim süresi 2; Arapça ve İslâmî İlimler medreselerimizde okuyan talebelerimizin eğitim süresi 5; Tekâmül medresemizde okuyan talebelerimizin eğitim süresi 2 (bu medrese eğitimi hafızlık ve Arapça medreselerinden sonra alınabilmektedir); İhtisâs medresemizde eğitim gören talebelerimizin eğitim süresi ise 4 senedir (İhtisas medresesi, Tekamül medresesinden sonra alınabilmektedir). Burs bağışlarınızın miktarını, bunları gözeterek ayarlayabilirsiniz.

Hangi Seviyede Eğitimler Veriliyor?

Eğitim faaliyetlerimiz kapsamında; 2 senelik hâfızlık ve 5 senelik temel İslâmî ilimler eğitiminin yanı sıra, 2 senelik Tekâmül (ilimde ilerleme) ve 4 senelik İhtisâs (bir ilimde uzmanlık) gibi yüksek eğitim faaliyetlerimiz bulunuyor.

Okul Talebesine Burs Vermek İstiyorum

Bu konuda 0850 811 7777 numaralı İsmailağa Çağrı Merkezimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

İstediğim Seviyede Talebeyi Seçebilir miyim?

Kimler zekat vermeli?

Zekat kimlere verilir?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Talebeye Zekat Verilir mi?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Hayır Kurumların Zekat Verilir mi?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Ne Kadar Zekat Vermeliyim?

Zekatı Nasıl Hesaplayacağım?

Öşür Nasıl Hesaplanır?

Öşür Ne Zaman Verilir?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Ne Kadar Sadaka Vermeliyim?

Sadaka-i Cariye Nedir?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Kurban Etini Kimlere Dağıtıyorsunuz?

Bağışlamış olduğunuz kurbanlarınızın etleri, iki ayrı aşevimizin bir yıllık et ihtiyacı kapsamında değerlendirilmekte ve ihtiyaç sahibi ailelerin hanelerine de sene boyunca ulaştırılmaktadır.

Kurban Bağışladım, Vekâleti Nasıl Vereceğim?

Web sitemizden yapılan kurban bağışlarında vekalet onayı dijital olarak alınmakta olup fıkhen yeterli görülmektedir. Ancak yine de bağışınız sonrası dilerseniz bizleri arayarak sözlü vekaletinizi iletebilirsiniz.

Bağışladığım Kurbanı Görebilir miyim?

Küçükbaş kurban bağışında 48 saat, kurban hisse bağışında ise 7 hisse tamamlandıktan sonra vekaletinizin okunduğu kurbanın kesimine ait video kaydı, bildirmiş olduğunuz telefon numaranıza gönderilecektir. Örnek videoyu Faaliyetler menümüzdeki Kurban Bağışları sayfasında görebilirsiniz.

Kurbanım Nerede Kesiliyor?

Kurbanlarınız, temizlik ve sağlık koşullarına uygun nezih kesimhanelerde, fıkhî şartlara tam bir riayetle kesilmektedir.

Kurbanlığım Kurbanlık Vasıfarını Haiz mi?

Kurbanlıklarınızın seçimi konusunda, sağlık, vasıf ve alt yaş sınırı açısından kurban olmaya elverişlilik hükümlerine önemle dikkat edilmektedir.

Kasaplarınız Ehil mi?

Kurbanlarınız; kurbanlık hayvanın vasıflarına dikkat edildiği gibi, kesim âleti ve kesen kişinin vasıflarına da azami dikkat gösterilerek, fıkhî esaslara tam bir riayetle kesilmektedir.

Ölmüşlerime Kurban Kesitrebilir miyim?

Kurban ibadeti malî bir ibadet olması hasebiyle vefat etmiş yakınlarımız namına da yerine getirebileceğimiz bir ibadettir.

Kredi Kartıyla Kurban Kestirilmesi Caiz mi?

Kredi kartı ile kurban bağışı yapmanın hükmü hakkındaki detaylı bilgiyi 0850 811 7777 numaralı İsmailağa Çağrı Merkezimizden Dini Meseleleri Danışma Hattına bağlanarak öğrenebilirsiniz.

Vekalet için Aranmadım, Ne Olacak?

Web sitemizden kurban bağışı yaparken işaretleme ile verdiğiniz dijital vekaletiniz, fıkhen vekalet hükmündedir. Ancak dilerseniz bizleri 0850 811 7777 numaralı İsmailağa Çağrı Merkezimizden arayarak sözlü vekaletinizi de iletebilirsiniz.

Kurbanlıklar Kaç Kilogram Geliyor?

Kurbanlıkların tamamı kurban olma vasıflarını taşımakla birlikte, ağırlıklarına göre bedelleri değiştiğinden, web sitemiz üzerinde bağışınız buna göre alınmaktadır.

Daha Büyük Bir Kurbanlık İsteyebilir miyim?

Kurban bağışı yapılan sayfamızda, hayvanın cüssesine göre seçim yapılabilmektedir. Daha önce yapmış olduğunuz seçiminizde değişiklik için bizlere 0850 811 7777 numaralı İsmailağa Çağrı Merkezimizden ulaşabilirsiniz.

Akika Kurbanı 1 Tane mi Kesiliyor?

Akîka kurbanının sünnete daha uygun olanı erkek çocuk için 2, kız çocuk için ise bir hayvan kurban etmektir. Akîka kurbanlarınızı, büyük baş hayvan hissesine dâhil olarak da kestirebilirsiniz.

Akika Kurbanını Ne Zaman Kestirmeliyim?

Sünnet’e göre akîka kurbanının kesim vakti çocuğun doğumundan itibaren 7. gündür. Bununla beraber, herhangi bir sebeple 7. günde kesilmediği durumlarda daha sonra da kestirilebilir.

Ölmüş Babamın Adağını Kestirebilir miyim?

Adağı bulunan bir kimsenin vefat etmesi durumunda eğer vasiyeti söz konusu olmuşsa varisleri bu vasiyeti, ölen kişinin bıraktığı maldan yerine getirmekle mükelleftir. Kurban ibadeti malî bir ibadet olduğundan, vasiyet edilsin ya da edilmesin, vefat etmiş olan yakınlarımızın adamış olduğu kurbanı kestirebilir hatta onlar namına nafile kurban da kestirebiliriz.

Peygamber Efendimiz Adına Kurban Kestirilir mi?

Kurban ibadeti malî bir ibadet olduğundan, hayatta bulunan ya da vefat etmiş olan bir kimse namına kestirilebilmesi mümkündür. Varlıklı bir kimsenin Peygamber Efendimiz adına kurban kestirip etini tasadduk etmesi büyük bir fazilettir. Nitekim Hazreti Ali efendimiz de Peygamber Efendimiz adına kurban kesmiş ve etini tasadduk etmiştir.

İsmailağa Derneği Nereye Bağlıdır?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

İsmailağa Derneği Yeni mi Kuruldu?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

İsmailağa Derneğine Güvenebilir miyim?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Derneğiniz Sadece İsmailağa Cemaatine mi Hizmet Ediyor?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Derneğinizin Türkiye'de Şubeleri Var mı?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

Derneğinizin Türkiye Dışında Temsilcileri Var mı?

Soruların cevapları hazırlanıyor…

İsmailağa Derneğinin Faaliyetleri Yasal mı?