book

Yurtdışı Faaliyetler

İsmailağa'dan Kıtaları Aşan İlim

İlim yolunda olmanın fazîletini Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle beyân etmiştir: “Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir. Sadece Allah’ı zikretmek ve O’na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır.”

İsmailağa câmiası, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin rehberliğinde, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde ilim müesseselerinin kurulmasına dünden bugüne çok önem vermiş, hâfızların yetiştirilmesi ve ilim tahsilinin sürdürülmesine yönelik faaliyetlerini seferberlik yoğunluğunda sürdürmüştür.

Camiamız bünyesinde binlerce talebe hâfızlık ve İslâmî ilimlerin yolu olan Arapçaya ait ilimleri tahsil etmektedir. Mevcut medreselerimizi daha iyi imkânlarla donatmak ve yeni medreseler açarak faaliyet ağımızı daha da genişletmenin gayreti içerisindeyiz. Ülkemizin birçok yerinde vakıf ve dernek hizmetleri sürdürülmekte, hoca ve talebelerimiz ilmî faaliyetlerini devam ettirmektedir.

2004 yılında temelleri atılan İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) de, bugün 4 kıtadaki 40 ülkede 63 medrese 556 hoca ve 12 bini aşkın talebe ile İslami eğitim çalışmalarına devam etmektedir. Sizler de ilim faaliyetlerimize bağışta bulunarak gerçekleştirilen hayırlara ve kazandırdığı ecirlere ortak olabilirsiniz.

DAHA FAZLASI

İsmailağa Yurtdışında...
İsmailağa Cemaati Yurtdışında "İDDEF"
Uzak Yakın, Küçük Büyük Demek Yok!
En Çok İhtiyaç Duyulan Yerdeyiz
Her Zaman, Dâimâ Kur'ân İçin