Deprem Bölgesi Çadır Mescidler

İsmailağa Derneği olarak insana hizmet anlayışımız doğrultusunda âfet bölgelerinde yıkılmış ve yahut hasar almış camilerimizin yerine çadır mescidler kurarak bölge halkının maddi ihtiyaçlarının yanında mânevi ihtiyaçlarına da cevap vermeye devam ediyoruz. Kurduğumuz bu çadır mescidler ile namazlarımızı cemaat ile kılıp, kurulan sohbet halkaları ile emr-i bi’l-ma‘rûf yapıp depremzede kardeşlerimizi bu anlamda da destekliyoruz. Hayırseverlerimizin yardımları ile kurduğumuz mescidlerde bölge halkının vefât eden akrabalarının ruhlarına da Kur’ân-ı Kerim okuyup, hatim duaları yapıyoruz.  Yaklaşan Ramazân-ı Şerîf ayında da kurduğumuz çadır mescidlerde terâvih namazları kılınıp mukabele okunacaktır.  Ayrıca kurduğumuz bu çadır mescidler namaz saatleri dışında çocuklarımız için oyun mekânı olarak kullanılıyor. Depremzede çocuklarımızın depremin şokunu atmaları için bölgede görevli ekiplerimiz çocuklarımıza oyuncaklar vererek, onlarla oyunlar oynayıp yüzlerindeki gülümsemeye vesile oluyorlar. Aynı şekilde kurulan çadırlarda yetişkin depremzede kardeşlerimize de dinî bilgiler ve Kur’ân-ı Kerîm eğitimi vermeye devam ediyoruz.