Deprem Bölgesi Aşevlerimiz

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından oluşan gıda sorunu sebebi ile bölgeye intikal ederek ilk anda kurduğumuz aşevlerimiz ile depremzede kardeşlerimizin yemek ihtiyacını karşılama gayretindeyiz. Ağır yıkımlar sebebiyle fırın ve marketleri kapalı olup temel gıda maddeleri temin edilemeyen bu bölgelerde günde 75 bin ekmek üretiyoruz. İsmailağa Derneği olarak depremin yaşandığı illerimizde kurduğumuz onlarca aşevi ile günde 100 bin depremzede kardeşimize de sıcak yemek hizmeti sunuyoruz. Sizlerin destek ve fedâkarlığı ile tesis ettiğimiz bu sistemle yeni kurulacak aşevlerimizin kapasitesini arttırmayı planlıyoruz. Aşevlerimizde hazırlanan yemeklerimiz, bünyemizde görevli araç ve personelimiz ile köylere de gönderiliyor. İsmailağa Derneği olarak hayırseverlerimizin destekleriyle deprem bölgesinde daha nice ailelerin sofrasına sıcak yemek götürmeye devam edeceğiz.

Allah Te’âlâ “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” (Hâkim, el-Müstedrek, 4/183.) hâdîs-i şerîfini hakkı ile anlayıp amel edenlerden eylesin. İstikâmet üzere ayaklarımızı sabit kılsın.