Deprem Bölgesinde Ramazân-ı Şerîf

İsmailağa Derneği olarak, afetin yaşandığı ilk günden itibaren deprem bölgesinde hazır bulunup, nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi AFAD ile istişare ederek, görevlendirdiğimiz hocalarımızla ve gönüllü ekibimizle hemen işe koyulduk. Depremin olduğu ilk günde vermiş olacağı zararı öngörerek gerek deprem bölgesinde gerekse bölge dışındaki şehirlerimize kurduğumuz lojistik merkezlerle, necip milletimizin göndermiş oldukları yardımları bu merkezlerde toplayıp, gıda, giyim, hijyen, kışlık yakacak malzemeler vs. sınıflandırdık. Ramazân-ı Şerîf te de yardımlarımızı aynı şekilde ulaştırmaya devam ediyoruz. Ramazân-ı Şerîf gelişiyle birlikte biraz daha titiz çalışmalar yaparak bölge halkına ulaştırmamız gereken zekât, fitre, fidyelerinizi depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Kurduğumuz aşevlerimiz ile de vatandaşlarımıza iftar ve sahur yemeği ikram etmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Malî İbadetler

Ramazân-ı Şerîf ayının gelmesiyle hayırseverlerimizin yardımları artarken, bizim de depremzede vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet artarak devam ediyor. Zekât, fitre ve fidyeleri ile bu kardeşlik ve dayanışma günlerinde desteğini sürdüren kıymetli hayırseverlerimizin emanetleri deprem bölgesinde görevlendirdiğimiz tespit komisyonumuz tarafından yerinde görülüp nokta atışı tespitler ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İsmailağa Derneği olarak Ramazân-ı Şerîf ’te malî ibadetlerini verme hususunda depremzede kardeşlerimizi tercih eden tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyor, yaptıkları bu infâklara âhirette misliyle mukâbele etmesini Cenâb-ı Hakk’tan temennî ediyoruz.

Çadır Mescitler

Ramazân-ı Şerîf ayında dikkatle sürdürdüğümüz yardımlarımızın başında çadır mescitlerimiz ve aşevlerimiz gelmektedir. Depremin yaşandığı illerde yıkılan camilerimizin yerine kurduğumuz çadır mescitlerle bölge halkının mânevi ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Mescitlerimize gönderdiğimiz hocalarımız bölge halkı ile namazları cemaatle kılıyor, Kur’ân-ı Kerim okumayı bilmeyen depremzede kardeşlerimize Kur’ân-ı Kerim öğretip, vaaz ve nasihatler ile de depremzede vatandaşlarımızın acılarını dindirmeye gayreti ediyorlar. Ramazân-ı Şerîf’in gelmesiyle çadır mescitlerde sunduğumuz hizmetlere terâvih namazları ve mukâbele programlarını da ekledik. Bölgeye görevli olarak gönderdiğimiz hoca hanım ve hoca efendilerle, mescitlerimizde depremzede vatandaşlarımıza Kur’ân-ı Kerim öğretip, mukâbele yapıp, terâvih namazıyla cemaat olma şuurunu unutturmuyoruz. Bu mescitlerimizde boş zamanlarda çocuklarımızla sosyal faaliyetler gerçekleştirip, oyunlar oynarken onlara temel dinî eğitimlerini de veriyoruz.

Aşevlerimiz

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren yoğun gayret sarfettiğimiz birimlerimizden biri olan aşevlerimiz, günden güne artan kapasitesi ile geldiğimiz noktada yüz binlerce kişiye sıcak yemek hizmeti vermektedir. Aşevlerinin az olduğu bölgelere AFAD ile koordinasyon halinde aşevi kurarak tüm vatandaşlara ulaşma çabamız sürmektedir. Depremin yaşanmadığı diğer illerimizden hazırlattığımız kumanya paketleri ile bakliyat, yağ, çay, şeker vs. temel gıda ürünlerini de depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ramazân-ı Şerîf ayı ile bu kumanya paketlerimizi güncelleyip sahur paketi kolisini de eklemiş bulunmaktayız. Sahur kolilerimizde bir ailenin bir haftalık tüketebileceği gıdalar bulunmaktadır.

Şüphesiz ki bölgeye yapılacak yardımların uzun soluklu olması elzemdir. Çünkü âfetin bıraktığı hasar yeni yeni giderilmekte ve yaralar hâlâ tazeliğini korumaktadır. İnsanlarımızın birçoğu halen çadırlarda kalmaya devam etmektedir. Ramazân-ı Şerîf i fırsat bilerek âcil ihtiyaçları bulunan depremzede kardeşlerimize yönelik infaklarımızı artırmamız son derece yerinde bir yatırım olacaktır. Cenâb-ı Hakk tüm hayır sahiplerinin hayırlarını kabul buyursun. Âmîn Yâ Mucîbe’s-Sâilîn…