Hocalarımız ve İhvanımızın Özbekistan Ziyaretleri

Cemaatimizden kıymetli hocalarımız ve beraberlerindeki ihvanlarımız; vatanımıza, milletimize ve İslâm âlemine duâ niyetiyle mânevî ziyâretler için Özbekistan’a gittiler.

Sahâbe-i Kirâm’dan Kusem ibni Abbâs (Radıyallâhu Anhumâ)nın, tarîkatımızın pîri Mevlânâ Muhammed Bahâuddîn Şâh-ı Nakşibend Hazretlerinin kabirleri ziyaret edildi.Ayrıca aralarında Silsile-i Aliyye-i Nakşibendiyye’den meşâyih-i kirâm hazerâtının ve İmam Mâtürîdî, İmam Tirmizî gibi büyük imamların da bulunduğu rehber şahsiyetlerin türbe ve kabirlerini kapsayan ziyâretler, bölgedeki önemli kentlerde gerçekleştirildi.

Anadolu’nun İslâmlaşmasına vesile olan velilerin ve Nakşibendî tarîkatımızın membaı olma özelliğiyle, Mürşidimiz Mahmud Efendi Hazretlerimizin “Baba Yurt” olarak anıp hizmeti tavsiye ettiği ve ziyâretini mukaddes şehirlerden sonra en çok önemsediği bölgeler ziyaret edildi.Feyz ve muhabbetle devam eden bu ziyâretlerde, vatanımızın muhafazası ve İslâm’ın şuurla yeniden neşvünemâ bulması, müslümanların sıkıntılardan kurtulması için hocalarımız tarafından duâlar edildi. Mevlâ Teâlâ kabul buyursun!