İlk Andan İtibaren Âfet Bölgelerindeyiz

Necîb milletimize baş sağlığı diliyor, her türlü musibetten Cenâb-ı Hakk’a sığınıyoruz.

İsmailağa Derneği olarak, deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren, en çabuk şekilde nasıl müdahale edebileceğimiz hususunu değerlendirmek üzere kriz masası oluşturduk ve plânlamamızı yaptık. Depremden etkilenen şehirlerde ve komşu şehirlerde faaliyet göstermekte olan derneklerimizle irtibat kurarak, halkımızın durumu hakkında bilgi aldık. AFAD’a ve bölgelerdeki derneklerimize ilk gün 3 milyon liralık aktarımda bulunarak görevli hocalarımızın koordinasyonuyla yardım faaliyetlerini ivedilikle başlattık. AFAD ile iş birliği hâlinde, 10 milyon liralık çadır kent projesi için çalışmalara başladık.

Hocalarımız, ihvân ve muhibbânımızdan oluşturdukları gönüllü kadrosuyla deprem sabahı erken saatlerden itibaren sıcak çorba, ekmek, su, battaniye ve kışlık giyecek yardımlarını dağıtmaya başladılar. Şu anda 1000 kişiyle sahada hizmet ediyoruz. 10 ayrı afet bölgesinin pek çok noktasında seyyar aşevlerimizle sıcak yemek dağıtıyoruz.

Ağır yıkımlar sebebiyle fırın ve marketleri kapalı olup temel gıda maddeleri temin edilemeyen bölgelere, komşu illerdeki hocalarımızın koordinasyonuyla temel gıda, battaniye ve diğer ihtiyaç malzemelerini ulaştırdık. Konya’dan Malatya’ya, Sivas’tan Elbistan ve Afşin’e kısa sürede ulaştık. Bursa, Uşak, Afyon, Eskişehir, Adana ve Mersin illerimizde yüklediğimiz tırlarımızı da âfet bölgelerine doğru yola çıkardık. Bölgelerdeki temsilci ve derneklerimizin faaliyetleriyle beraber, İstanbul’daki merkezimizde de derhâl yardım seferberliği başlatarak ihtiyaç malzemelerini kabul edip tasnife tuttuktan sonra, Avcılar’daki lojistik depomuza naklettik. Depomuzda yüklenen tırları ilk günden itibaren âfet bölgelerine ulaşmak üzere duâlarla uğurladık. Şu ana kadar 100’ün üzerinde sosyal yardım yüklü tırı âfet bölgelerine gönderdik.

Depremden etkilenen on âfet bölgesinin her birinde hocalarımızı, halkımızın manevî ihtiyaçları, cenaze ve defin işleriyle ilgilenmeleri için vazifelendirdik. Deprem bölgelerinden gelen bilgiler doğrultusunda, tekfin ve defin işlemlerini yerine getirecek hocalara ihtiyaç olması münasebetiyle, deprem bölgelerinde ikâmet eden hocalarımızın yanı sıra, İstanbul ve diğer şehirlerden hoca efendi ve (beraberinde mahremi bulunan) hoca hanımları otobüslerle deprem bölgelerine götürdük.

Deprem sabahından itibaren çağrı merkezimiz, internet sitelerimiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden kamuoyunu bilgilendirmeye ve devlet kurumlarımızın duyurularını ulaştırmaya çalışıp halkımızı yardım seferberliği hususunda duyarlılığa davet ettik.

Şu an oradaki en büyük ihtiyaç barınma! Çadır kentlerin kurulması ve donatımı için halı, battaniye, soba ve kömür gibi desteklere ve temizlik malzemelerine ihtiyaç var. Bu hususlarda yardımlarınızı bekliyoruz.

Desteklerinizle, depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak için önümüzdeki günlerde daha büyük projelere imza atacağız inşâallâh.

İlk andan itibaren üstün gayret gösteren devlet görevlilerimize ve kurumlarımıza, canlarını ortaya koyarak mücadele veren arama kurtarma ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Bize ve derneklerimize güvenerek aynî ve nakdî bağışlarıyla seferberliğimize destek olan tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Milletimizin, tarihinde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde, devletimizle el ele vererek bu büyük âfetin yaralarını en kısa zamanda saracağına inanıyor, yüce Rabbimizin bizlere bu yolda yardım ve nusretini diliyoruz. Memleketimizi ve âlem-i İslâm’ı her türlü musibetten muhafaza buyurmasını niyâz ediyoruz.