İsmailağa Derneği Ramazan Yardım Faaliyetleri – Nisan 2022

İsmailağa Derneği olarak, Ramazân-ı Şerîf ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında oluyoruz. İftara yönelik sıcak yemek ikramlarımızın yanı sıra ramazan kolisi ve alışveriş kartı desteklerimizle, muhtaçların gıda ihtiyacını karşılamak üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Her Akşam Binlerce Kişilik İftar

İsmailağa Derneği olarak feyiz, bereket ve mağfiretin bol olduğu bu mübarek Ramazân-ı Şerîf ayında oruç tutan kardeşlerimize iftar ikram ediyoruz. Oruçluya iftar ettirmenin fazileti hakkında Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)şöyle buyurmuştur: “Kim bir oruçluyu iftar ettirirse oruçlunun sevabı kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizî, Savm, 82)

Siz değerli kardeşlerimiz yapacağımız bu ikrama destekte bulunabilir ve bu sevâba ortak olabilirsiniz. İftar bağışlarınızı kolayca ulaştırmak için tıklayınız.

Ramazan Kolisi

Milletimizin günden güne zorlaşan hayat şartları ve ekonomik sıkıntılarına binâen, dernek olarak durumlarını tespit etmiş olduğu yardıma muhtaç ailelere, hayırsever kardeşlerimizin yardımlarıyla temin ettiğimiz Ramazan kolilerini ulaştırıyoruz.

Bu ayda verilen sadaka ile alâkalı Enes (Radıyallâhu Anh)dan şöyle rivâyet edilmiştir: “Bir kere Rasûlüllah (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e: ‘Hangi sadaka daha üstündür?’ diye soruldu. Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem): ‘Ramazândaki sadakadır’ buyurdu.” (Tirmizî, Zekât, 28)

Siz de Ramazân-ı Şerîf ayında yardıma muhtaç ailelere infâk ederek hayırlarınızı katlayabilir ve kampanyamıza destekte bulunabilirsiniz. Ramazân-ı Şerîfe özel gıda yardımlarımıza destek olmak için tıklayınız.

Alışveriş Kartı

İsmailağa Derneği olarak yardıma muhtaç kimselere, market ihtiyaçlarını karşılamak üzere alışveriş kartları ulaştırıyoruz. Sizlerin desteğiyle yürüttüğümüz bu projemiz sayesinde birçok aile, ihtiyacı olan gıda maddesini marketten temin imkânına kavuşmaktadır.

Zekât ve Fitre

Allah Te‘âlâ zekât ibadetini, dinen zengin sayılan kimseler üzerine farz kılmış ve bu emri yerine getirenlerin varlığını artıracağını beyân etmiştir. Zekât vesilesiyle, sahip olunan mal temizlenir ve bereketlenip artar. Zekât konusunda hassasiyet gösteren kimseler, Kur’ân-ı Kerîm’de ve hadîs-i şerîflerde methedilmiş, Cennetin zekât kapısından özel olarak çağrılacak kimselerdir.

İsmailağa Derneği olarak, talebelerin ihtiyaçlarını karşılıyor ve ihtiyaç sahiplerine aynî ve nakdî yardım sağlıyoruz. Sizler de zekât ve fitrelerinizi ilim tahsil eden talebelere ve ihtiyaç sahiplerine İsmailağa güvencesiyle ulaştırabilirsiniz. Detaylı bilgi ve bağışlarınız için tıklayınız.