İsmailağa Külliyemizin Açılış Merasimi Yapıldı

Temelleri 20 Eylül 2019 günü Cuma namazını müteakip dualarla atılan külliyemiz adına açılış merasimi bugün külliyemizin sohbet salonunda icra edildi. Hasan Efendi ve Münir Efendi hocalarımızın, Mahmud Efendi Hazretlerimizin mahdûmu Ahmet Ustaosmanoğlu hocamızın, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfımızın başkanı Celal Erzincanlıoğlu Beyefendinin ve cemaatimizin çok kıymetli hoca efendilerinin teşrifleriyle düzenlenen merasimde, ayrıca Fatih Belediye Başkanı Sayın Ergün Turan ve diğer hayırsever kıymetli misafirlerimiz bizleri iştirakleriyle onurlandırdılar.

İsmailağa Camii müezzini Abdülmecid Altaş Hoca Efendi’nin Kur’ân-ı Kerîm tilâvetiyle başlayan merasimde, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı Başkanı Celâl Erzincanlıoğlu Beyefendi’nin teşekkür konuşmasının ardından, Ahmet Ustaosmanoğlu Hocamız Efendi Hazretlerimizin duâ ve himmetlerini ilettiler. Ayrıca Nedim Payalan Hoca Efendi’nin ve Seyfettin İnanç Hoca Efendi’nin değerli konuşma ve tavsiyeleri devam eden merasim, Cübbeli Ahmet Hoca Efendi’nin duası ve vaazı ile sona erdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen ve İsmailağa NET’ten canlı yayınlanan merasimin sonunda, misafirlere aşevimizin ikramlarını sunarak hasbihal ettik.

İsmailağa Aşevi ve Medreseleri Faaliyetlerini Sürdürüyor

Geride bıraktığımız eylül ayında hizmete giren ve 10 bin kişilik kapasiteyle plânlanan aşevimiz, hizmetlerini 4 bin 500 kişilik günlük üretim seviyesiyle sürdürüyor. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine, hastalara, düşkünlere ve medreselere yemek dağıtımı yapan aşevimizin üretim seviyesi kademeli olarak 10 bin kişilik seviyeye ulaşması ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı,sizlerin desteği ile hedefliyoruz.

Yeni eğitim öğretim yılı başında külliyemizdeki müstakil katlarda tedrisata başlayan Tekâmül ve İhtisâs Medresemiz, daha iyi şartlarda ve daha yüksek talebe mevcuduyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yatakhane İnşaatı Devam Ediyor

Genel olarak tamamlanan külliyemizde, iç düzen ile ilgili birtakım işler devam ederken, yatakhane temeli ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Daha önce yatakhanesi içinde plânlanan külliyemiz, yatakhanenin ek bina olarak projelendirilmesiyle birlikte daha fazla sınıf imkânına kavuşmuş oldu ve tedrisat kapasitemizi arttırmış olduk.

Hizmetlerimizi rızâsına muvaffak kılmasını ve külliyemiz gibi sadaka-i câriye özelliğine sahip daha nice müesseseleri ümmet-i Muhammed’in hizmetine sunma nimetini bizlere lütuf buyurmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ve talep ederiz.