İsmailağa’da Ramazân-ı Şerîf -H. 1445-

Ramazân-ı şerîf ayı boyunca cami faaliyetlerinin gerçekleşeceği İsmailağa Cami-i Şerîfi, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’mızın de merkezi olma özelliğiyle, ilmî çalışmalar ve sosyal hizmetlere de ev sahipliği yapacak.

Ramazân-ı şerîfin manevî havasını yaşamak isteyenlerin uğrak yeri olan İsmailağa Cami-i Şerîfi, misafirlerini on bir ayın sultanına özel afişler ve görsel çalışmalarla karşılıyor.

İsmailağa’da Ramazân-ı şerîf, ilmî boyutunun yanı sıra sosyal anlamda da önemli faaliyetlerle ihyâ ediliyor.

İsmailağa Camii Ramazân-ı Şerîf Mukabeleleri

İsmailağa Camii Şerîfimizde kardeşlerimizin dilediği vakitlerde devam edebileceği şekilde günde 5 vakit mukabele okunmaktadır. İsmailağa Camii’nde mukabele dinlemek isteyen kardeşlerimiz, sabah namazından önce, öğle ve ikindi namazlarının öncesi ve sonrasında okunan mukabelelerden istifade edebilirler.

İsmailağa Camii Teravih Sohbetleri

Ramazân-ı şerîf ayında, İsmailağa Camii’nde Terâvih namazından evvel başlayan sohbetlerde; Ramazân-ı şerîfin fazîletleri, ilmî ve içtimâî meseleler ve daha birçok konu işlenmektedir. İsmailağa Camii İmam Hatibi Salih Topçu Hocamız ve cemaatimize mensup kıymetli hocalarımızın İsmailağa Kürsüsünden yaptıkları sohbetler, Ramazân-ı Şerîf ayı boyunca her kesimden insanın istifadesine sunulmaktadır.

İsmailağa NET Canlı Mukabele

Halkımızın manevî gelişimine yönelik yayın ve paylaşımlarımızı Ramazân-ı şerîf ayında daha geniş bir kesime ulaşma hedefiyle sürdürüyoruz. Sohbetler, fıkhî suâllere cevaplar, kısa videolar ve özel tavsiyelerin yanı sıra, seçkin kurrâ hâfızlarımızın dilinden canlı mukabelemizi istifadeye sunuyoruz. Video kanalımız olan İsmailağa NET’te ve sosyal medya hesaplarımızda Ramazân-ı şerîf ayı boyunca her gün 12.00’de başlayacak olan mukabelemizi takip için tıklayınız.

10 Bin Kişilik Aşevimizin İftarları

İsmailağa Derneği olarak, Rasûlüllâh’ın (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) oruçluya iftar ettirmenin fazileti hakkında buyurmuş olduğu, “Kim bir oruçluyu iftar ettirirse oruçlunun sevabı kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.”  hadîs-i şerîfini kendimize rehber edinip Ramazân-ı Şerîf ayında oruç tutan ilim talebelerine ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize iftar ikrâmında bulunuyoruz.

Sizler de Ramazân-ı şerîf ayı boyunca sürdüreceğimiz iftar organizasyonumuza destek sağlayarak bu sevaba ortak olabilirsiniz. Dilerseniz birden fazla öğün veya aile için bağışta bulunabilirsiniz. Bağışlarınızı kolayca ulaştırmak için tıklayınız.

Medine İftarları

Payitaht İstanbul’da, Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in şehri Medîne-i Münevvere ile bereketleniyoruz. İftâr organizasyonumuz vesilesiyle, Mescid-i Nebevî’deki duâlara ortak oluyoruz.

İsmailağa Derneği olarak, Mescid-i Nebevî avlusunda Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in misafirlerine Ramazân-ı Şerîf boyunca desteklerinizle iftar sofraları kurup mü’min kardeşlerimize ikramda bulunuyoruz.

Sizler de Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in misafirlerine ikramda bulunmak için tıklayınız.

Ramazân-ı Şerîfe Özel Kumanya Yardımları

İsmailağa Derneği olarak, ekonomik şartların her gün daha da zorlaştığı şu günlerde sosyal yardım tespit komisyonumuzca tespit edilen kardeşlerimize Ramazân-ı Şerîf boyunca kumanya kolileri ulaştırıyoruz.

Siz de Ramazân-ı Şerîf ayında yardıma muhtaç ailelere infâkta bulunmak için tıklayınız.

Alışveriş Kartı Destekleri

Yıl boyunca et, kahvaltılık ve gıda yardımlarını sürdüren İsmailağa Derneği’miz, sizlerin vesilesi ile hanelere alışveriş kartları ulaştırarak, ihtiyaç sahiplerine serbest alışveriş imkanı sağlıyor. Alışveriş kartları vesilesiyle ihtiyaç sahibi aileler, ihtiyacı olan gıda malzemelerini tedarik edebiliyorlar. Sizler de bu hizmete bağışlarınız ile katılabilirsiniz. İhtiyaç sahibi ailelere hediye alışveriş kartı ulaştırmak için tıklayınız.

Zekât, Fitre ve Sadaka

İsmailağa Derneği olarak, ilim talebeleri ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize aynî ve nakdî yardım sağlıyoruz. Zekât, fitre ve sadakalarınızı ilim tahsil eden talebelere ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize İsmailağa güvencesiyle ulaştırıyoruz.

Sizler de zekât ve fitrelerinizi ilim tahsil eden talebelere ve ihtiyaç sahiplerine İsmailağa güvencesiyle ulaştırabilirsiniz. Detaylı bilgi ve bağışlarınız için tıklayınız.

İdrâki ile şerefyâb olduğumuz Kur’ân-ı Kerîm ayının; cümle dertlerin def‘ine, başta Gazze olmak üzere âlem-i İslâm’ın huzûr ve sükûnuna, ümmet-i Muhammed (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in belâ ve âfetlerden muhafazasına vesile olmasını dileriz.