Sadaka ve Genel Bağış

İsmilağa Derneği olarak iyilik ve kardeşlik yolunda çıktığımız hizmet yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bağışlarınızla derneğimizin hizmetleri büyüyerek devam ediyor. Emanet ettiğiniz bağışlarınız; büyük bir hassasiyetle, iyilik ve hayra dönüşüyor. Müslümanların ihtiyaçlarını giderme yolunda köprü vazifesi gören derneğimizin çaba ve gayretleri, hayır sahiplerinin desteğiyle buluşup âhiret sermayesi oluyor.

Sadaka Nedir?

Allah Teâlâ’nın hoşnutluğunu kazanmak için ihtiyaç sahiplerine yapılan gönüllü veya dinen vâcib maddî yardımları ifade eder. Sadaka vermeye tasadduk denilir. Sadaka vermek hususunda acele etmek gerekir. Zirâ Rasûlüllah (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Güçlü-kuvvetliyken, sıhhatin yerindeyken, cimriliğin üzerinde, fakir düşmekten endişe etmekteyken, daha büyük zengin olmayı düşlerken verdiğin sadakanın sevabı daha büyüktür. Can boğaza gelip de “falana şu kadar”, “filana bu kadar” demeye bırakma. Zaten o mal vârislerden şunun veya bunun olmuştur.” (Buhârî, Zekât, 11.)

Sadaka-i Cariye Nedir?

Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) ilmî müesseseleri desteklemenin fazîletini: “İnsan öldüğü zaman üç şey hariç ameli kesilir: Sadaka-i Câriye, kendisinden faydalanılan ilim, kendisini hayırla yâd ettiren sâlih evlâd.” (Müslim, Vasiyyet 14.) hadîs-i şerîfiyle beyân etmiştir. Buna göre; faydalı ilmin devamını sağlamak üzere ilmî müesseseleri Sadaka-i Câriye (sürekli, kalıcı hayır) ile destekleyenler, okuyan talebelerin ecrine ortak olacakları gibi, onların da hoca olup hayatları boyunca okutacakları talebelerin ecrinden de hissedâr olacak ve kıyamete dek teselsül edecek ilmî faaliyetlerden nasipdâr olacaklardır inşallâh.

Hizmetlerimiz

Külliye ve İnşa Çalışmaları: İçerisinde birçok hizmet biriminin bulunduğu İsmailağa Külliyesi ile geleceğin Ehl-i Sünnet âlimlerini yetiştirdiğimiz Tekâmül ve İhtisâs Medreselerimiz ilmî faaliyetlerini, İsmailağa Külliyesi’nde tahsis edeceğimiz müstakil katlarda, daha geniş imkânlarla sürdürüyor.

10 Bin Kişilik Aşevi: Talebe ve ihtiyaç sahiplerine, her gün sıcak yemek ikram etmek üzere hayata geçirdiğimiz aşevimiz, İsmailağa Külliyemiz bünyesinde faaliyetlerini daha geniş imkânlarla sürdürmektedir. Günlük sıcak yemek kapasitemiz ân itibarıyla 10 bin kişilik üretim seviyesindedir.

Gıda, kahvaltılık ve aynî-nakdî desteklerden oluşan Sosyal Yardımlar: Rasûlüllah (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) bir hadîs-i şeriflerinde “Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir” (Müslim, Birr, 58.) buyurmuşlardır. Biz de İsmailağa Derneği olarak Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gideriyor ve sosyal yardım tespit komisyonumuzca tespit edilen kardeşlerimize yıl boyunca gıda kolileri ve erzak yardımları ulaştırıyoruz. Bunun dışında evlerindeki ihtiyaçları gideriyor ve nakdî destek sağlıyoruz.

Kitap Desteği: İslâmî ilimleri tahsil eden medrese talebelerimizin eğitim süreleri boyunca okuyacakları kitapları temin ediyoruz.

Evlilik Desteği: Cemiyetin sigortasının aile olduğunun bilinciyle, yuva kurmanın gitgide zorlaştığı bu dönemde İslâmî ilimler tahsilini tamamlayıp evlenmek isteyen kardeşlerimize evlilik desteği sağlıyoruz.

Halka Açık Medrese: İsmailağa Camii yanında bulunan Taş Medresemizde İslâmî ilimlere meraklı olan tüm vatandaşlarımıza yönelik eğitim veriyoruz.

Hâfızlık ve Arapça Medreseleri: İslâmî ilimlerin anahtarı olan Arapça ve Kur’ân-ı Hakîm’in sadırlarda muhafazası demek olan hafızlık, İslâm’ı yaşayan ve yaşatan nesillerin yetişmesinde son derece önemli olduğunun farkındayız. İslâmi ilimler eğitimi ve hafızlık tahsili yapan genç filizlerin yetişmesi ve serpilmesi, hayırseverlerin destekleriyle devam ediyor. Siz de vereceğiniz desteklerle peygamberlerin bıraktığı ilme vâris olan âlimlerin ve hâfızların yetişmesine vesile olabilirsiniz.

Tekâmül ve İhtisâs Medreseleri: Tekâmül ve İhtisâs Medreselerimizle İslâm’ yaşayan ve yaşatmayı gaye edinen âlimler yetiştiriyoruz.

Dinî Meseleleri Danışma Hattı: İsmailağa Fıkıh Kurulu bünyesinde senede ortalama 150 binin üzerinde fetva soran insanımıza ehl-i sünnet hassasiyetine göre cevap vermektedir.

İrşâd ve Tebliğ: İlmî açıdan donanımlı, hitâbet ve tebliğ kabiliyetine sahip hoca ve gönüllülerden oluşturduğumuz ekiplerle hiçbir ayrım gözetmeksizin insanlara ulaşıyor ve İslâm’ın esaslarını, sünnet yolunu ve İslâmî hayatı yaşamanın düsturlarını tebliğ ediyoruz. Ekiplerin ziyaretleriyle, İslâm’ın ışığını meyhane, kahvehane ve huzurevleri gibi toplumun ücra köşelerine kadar ulaştırıyoruz.