Yağmur ve Bereket İçin Duâ Seferberliği

Ülke olarak büyük bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Tarım arazileri yağışa muhtaç, İstanbul’da ve diğer bazı illerimizde barajlar en düşük seviyelerde. Mahmud Efendi Hazretlerimiz, çeşitli vesilelerle ve bilhassa kuraklık zamanlarında İstanbul’un önemli ziyaretgâhlarının başında gelen Hazreti Yûşa‘ (Aleyhisselâm)ın makamını ziyaret ederek duâlarda bulunur ve bunu tavsiye ederdi. Bizler de bu usûl üzere, Hasan Efendi Hazretlerimizin riyâsetinde İsmailağa Heyetinden büyüklerimiz, hocalarımız ve talebelerimiz, ihvânımız ve muhibbânımızla beraber Allah Teâlâ’ya ilticâ eyledik, duâ nöbetine durduk.

Aşr-ı şerîf tilâvetlerinin akabinde, İsmailağa Camii İmam Hatibi Salih Topçu Hocamız duâ için toplanan cemaate, maruz kaldığımız musibetlerin zahirî sebeplerinin yanında batınî sebeplerinin de var olduğunu, gerekli tasarruf önlemlerinin yanı sıra tevbe-istiğfâr, duâ ve sâlih amellere, toplumun manevî ıslâhı için emr-i bi’l-ma‘rûf ve tebliğe sarılmamız gerektiğini hatırlattı.

Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in ayı olan Rebîulevvel’in gölgesinde ülkemiz, İslâm âlemi ve insanlık için hocalarımız tarafından duâ yapıldı. Ardından, cemaate İsmailağa Aşevimizin hazırladığı yemekleri ikrâm ettik.

Ellerin hep birlikte semâya açıldığı duâlarımızın kabulünü diler, bizleri her türlü âfet ve musibetlerden muhafaza buyurup en yakın zamanda bereketli yağmurlara kavuşturmasını Mevlâ Teâlâ’dan niyâz ederiz.

Duâ Nöbetinden Fotoğraflar