book

İsmailağa Külliyesi

İsmailağa Külliyesini İnşâ Ettik

İsmailağa Külliyesi, Fatih Çarşambada inşa edildi. Böylece Mahmud Efendi Hazretlerinin rehberliğinde âlim yetiştirme ve sünnet-i seniyyeye bağlılıkla temayüz etmiş İsmailağa Câmiası olarak büyük külliye projemizi mümtaz şehir İstanbul’un, özdeşleşmiş bulunduğumuz güzide semti Çarşamba’da hayata geçirdik. Hemen Buradan Destek Ol

İsmailağa

Ek Binalar için Parsel

Yatakhane İnşaatı sürüyor

Kişilik Aşevi
Yatılı Kapasite
Kişilik Salonlar
Fetva/Sene

İsmailağa Külliyesinde Neler Var?

Külliyemiz; aşevi, Tekâmül ve İhtisâs Medreseleri, sohbet-seminer ve toplantı salonları, Dinî Meseleleri Danışma Hattı, Çağrı Merkezi, Kütüphane ve sosyal aktivite alanları gibi müştemilâtı ve ayrıca misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte otoparkıyla bu faaliyetlerin tümüne ev sahipliği yapacak şekilde inşa edilmiştir. İsmailağa Merkez Külliyesi, hizmetlerin geleceğe taşınması ve özellikle ilânihaye devamı konusunda önemli bir rol üstlenmiş, ayrıca hizmetlerimizin gelişimine bağlı olarak ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermektedir. Hemen Buradan Destek Ol

Günlük 10.000 porsiyon kapasiteli aşevi, ayda yüzlerce ihtiyaçlının kapısına giden sosyal yardım ekibi.

Aynı anda yüzlerce hocanın ilim alabildiği Tekâmül (İslâmî ilimlerde derinleşme) ve İhtisas (bir ilimde uzmanlaşma) medreseleri.

Ayda 20.000’in üzerinde çağrı cevaplama kapasitesine sahip Dînî Meseleleri Danışma hattı.

Binlerce kişiye hitap eden sohbet, merasim, etkinlik salonları.

külliye

İsmailağa Külliyesi Nerede?

Külliyemizin inşaatı, Fatih suriçinde, Çarşamba semtindeki çok önemli bir konumda yükseldi. İsmailağa Camiine 100 metre mesafede konumlanan külliye, Cebecibaşı Mescidi ile yüzyüze bakıyor.

Külliye İnşaatı Ne Zaman Başladı?

İsmailağa Külliyesinin plan, proje onay süreçleri sonrası şantiye faaliyetine 2018 yılı sonlarında başlandı. 70 adet 14 metrelik “Kuyu Temel” çalışmasının bitirilmesiyle 2019’da temel atma gerçekleştirildi.

Neden Bir Külliye Yaptık?

Ümmetin istikbâlini hedeflemekten ibâret olan İsmailağa hizmetlerininin bütününü, bu amaçla inşa edilen bir merkezde toplayarak, böylece hizmetlerin kalitesini ve kapasitesini arttırmaya yönelik ihtiyacı karşıladık.

İsmailağa Külliyesi Bir Medrese Değil mi?

Bu külliye tamamiyle bir yüksek ilim yuvasıdır. Eğitim görenlerin her biri en az 5 yıllık medrese eğitimini daha evvelden almış hocalar olup, böylece burada ilimde derinleşme, ilerleme ve uzmanlaşmaları tamamlanmaktadır.

Küçük Bir Bağış, Kıyamete Kadar Açık Büyük Bir Hayır Kapısı…

İsmailağa Külliyesi için 1 Metrekare İnşaat Bağışı

1 Torba Çimento Bağışı – 40 ₺

İsmailağa Külliyesi için 1 Metrekare İnşaat Bağışı

Sıradaki Tuğla  – 15 ₺

İsmailağa Külliyesi için 1 Torba Çimento Bağışı

100 Kilo Demir – 1200 ₺

İsmailağa Külliyesi Genel Serbest Bağış

Dilediğiniz Tutarda Serbest Bağış

BİLGİ NOTU:
İsmailağa Derneği 34-172 / 137 numaralı dernek kütüğünde kayıtlı bir sivil toplum kuruluşudur.
Kuruluş bilgilerine ayrıca İletişim ve Kurumsal Bilgiler sayfalarından bakabilirsiniz.