Deprem Bölgelerindeki Çalışmalarımız

İsmailağa Derneği olarak, afetin olduğu ilk andan itibaren nasıl bir yol haritası izleyeceğimiz hususunda istişare ederek hemen işe koyulduk. Meydana gelen felaketin bilançosunu öngörerek İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye hatta dünyanın muhtelif yerlerinden bölgeye sevk edilecek yardımları koordine ettik. Bölgedeki varlığımız hâlen daha devam etmektedir. Desteklerinizle depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.

Lojistik Merkezleri

İstanbul, Kahramanmaraş ve İskenderun’da kurduğumuz lojistik depolar ile gönderdiğiniz aynî ve nakdî yardımları toplayıp, kategorilere göre ayırıyoruz. Deprem bölgesinde faal olan iki bin personel ve gönüllülerimizle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yazıp, lojistik depolarımızdan ihtiyaca göre bulup hızlıca teslimatını gerçekleştiriyoruz. Milletimizin yardımlarını büyük bir özen ve duâlarla tırlara yükleyip lojistik merkezlerimize uğurlamaya devam ediyoruz. Deprem bölgesindeki lojistik merkezlerimiz ve ev sahipliği yaptığı faaliyetlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Deprem Bölgesinde Aşevlerimiz

Kahramanmaraş merkezli depremin ilk anıdan itibaren bölgelerde kurduğumuz aşevlerimizle sıcak yemek üretim ve dağıtım hizmeti veriyoruz. Depremden etkilenen on ilin birçok noktasında aşevimiz bulunuyor. Aşevlerimizin çoğu ekiplerimizin AFAD ile koordineli olarak saha çalışması yapmasından sonra depremin en ağır hasarlara yol açtığı bölgelerde faaliyet gösteriyor. Şu anda İsmailağa Derneği olarak günde 150 bin kişilik yemek veriyoruz. Aşevlerimizin yoğun olduğu ilk üç ilimiz ise Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’dır. Ayrıca Osmaniye’de de bin kişilik sıcak yemek ikram ediyoruz. Deprem bölgesindeki aşevlerimiz hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Sosyal Yardımlar

Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremin ardından âfetzede vatandaşlarımızın çoğunun temel ihtiyaçları ya enkaz altında ya da içine girilemeyecek derecede ağır hasarlı binalarında kaldı. İsmailağa Derneği olarak bölgeye ulaştığımız ilk gündün itibaren oluşturduğumuz; gıda ve hijyen kolilerini, sıfır giyim paketlerini ve ısınmaları için kömür ve odun yardımlarınızı depremzede kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Deprem bölgesindeki sosyal yardımlarımız hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Yakacak-Kömür Yardımları

Deprem bölgelerinde kurduğumuz çadır ve konteyner kentlerin içini ısıtmak için onlarca tır ile elektrikli ısıtıcı, soba, kömür ve odun sevkiyatı yaptık ve halen yapmaya devam ediyoruz. Gönderilen soba, kömür ve odunları, vatandaşlarımızın soğuk kış şartlarında çadırlarda üşümemeleri için sahada var gücümüzle denetimlerimizi sürdürüp depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Depremden etkilenmeyen komşu şehirlerden bugüne kadar 30 ton kömürü depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Depremzede kardeşlerimize yönelik yakacak yardımlarımız hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Çadır Kent

Bölgeye ulaştırdığımız yüzlerce çadırı depremzede kardeşlerimizin barınabilecekleri şekilde kurup teslim ettik. Depremzede kardeşlerimizin çadırlarını kurarken yanında halı, keçe, elektrikli su ısıtıcısı, battaniye, jeneratör, gıda ve hijyen kolisi de verdik. Geldiğimiz noktada 600 ailelik çadır kent kurup ihtiyaç sahibi ailelerimizi yerleştirdik.

Konteyner Kent

AFAD’ın belirlemiş olduğu konteyner yaşam kentinin elektrik, su ve alt yapı çalışmaları biter bitmez bölgeye ulaştırdığımız konteyner evleri kurup depremzede ailelere teslim edeceğiz. Konteyner sevkiyatlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu anlık hedefimiz 100 konteyner ev kurup teslim etmek. Deprem bölgesindeki çadır ve konteyner kent projelerimizle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Çadır Mescidler

İsmailağa Derneği olarak depremden etkilenen on âfet bölgesinin her birinde büyük hasarlar alan camilerimizin yerini kurduğumuz çadır mescidler ile doldurmaya gayret ediyoruz. Mescidlerimize gönderdiğimiz hocalarla bölge halkının manevî ihtiyaçlarını da göz ardı etmedik. Namazlarımızı cemaat ile kılıp, kurulan sohbet halkaları ile emr-i bi’l-ma‘rûf yapıp depremzede kardeşlerimizi bu anlamda da destekliyoruz. Yaklaşan Ramazân-ı Şerîf ayında da kurduğumuz çadır mescidlerde terâvih namazları kılınıp mukabele okunacaktır. Çadır mescidlerimizin faaliyetleri için lütfen tıklayınız.

Çocuk ve Yetişkinler İçin Eğitim ve Sosyal Faaliyetler

Çadır mescidlerin içinde aynı zamanda çocuk ve yetişkinlerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Çocuklarımıza getirdiğimiz oyuncaklar ile yüzlerinde tebessüme vesile olup yaşadıkları şoku atlatmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Depremzede çocuklarımızın eğitimlerinden de geri kalmamaları için eğitim-öğretim faaliyetlerimiz kurduğumuz çadırlarda sürmektedir. Aynı zamanda yetişkinlerimize de sunulan dinî bilgiler eğitimi hizmetimiz kurduğumuz çadırlarda gerçekleşmektedir.

Hepimizin malumudur ki, depremin yaralarını sarmak uzun bir süreç gerektirmektedir. Allah Teâlâ’dan niyazımız odur ki ülkemize ve milletimize güç kuvvet versin, insanları derinden etkileyen âfetlerden maddî ve manevî dersler çıkarabilmeyi nasip ve müyesser eylesin.